8. Skjermbilde verktøy

Det nye skjermbildeverktøyet fra Microsoft skårer høyt på både brukervennlighet og funksjonalitet. Det tar sekunder å installere og er helt gratis (ihvertfall pr nå). Når du har installert Microsoft Snip, sveiper Snip øverst på skjermen med en liten rullegardinmeny med enkle grafiske ikoner, med for eksempel  Capture, Whiteboard, kamera og bibilotek. 

I Capture-modus klikker du bare på og drar krysshårene på området du vil snipe, pixeldimensjonene av ditt valg vises øyeblikkelig og bildet ditt trekker opp i redigereren. Her kan du redigere utsnittet med digitalt blekk i flere farger og pennetykkelser.

Men den virkelig bra nye funksjonen er muligheten til å legge til lyd til skjermbilder og kommentarer - så ultra-rask opplæringsprogrammer kan produseres og lagres som MP4-filer for deling og embedding (for ikke å snakke om dusinvis av andre bruksområder).

Whiteboard-verktøyet er også bra fordi det nå er plassert foran og midt på skjermen (rett under kameraet ditt i de fleste tilfeller), slik at du umiddelbart kan ta eller dele notater, eller sørg for at god ideer lagres for senere.

Kameraverktøyet gir perfekt mulighet til å dokumentere noe utenfor datamaskinen din (eller finnes et slikt sted?) og deretter legge til lyd. Tenk på mulighetene ved events, kundesammenkomster, sosiale happenings eller familiesammenkomster.

Sjekk ut Microsoft Snip her.

Snip er ute i beta versjon nå - e-postfunksjonen vil være standard på Outlookskrivebordet , og du kan også sende tilbakemeldingen din rett til Microsoft om programmet. Det vil være interessant å se hvordan Snip utvikler seg, men det er definitivt verdt å sjekke ut i dag.