10. Kolonne sortering

Her kommer tips om en rask og praktisk måte å vise ønskede data i NAV.

Du vet sikkert sikkert at du kan sortere en kolonne i stigende eller synkende rekkefølge ved å klikke på kolonneoverskriften. Da ser du den lille trekant / pilen peker oppover eller nedover og indikerer ikke bare sorteringsrekkefølgen, men også kolonnen som sorteres.

Men mange vet ikke at man kan sortere på flere kolonner samtidig ved å holde shift-tasten. Denne praktiske snarveien har vært tilgjengelig siden 2013.

Hvordan ville dette være nyttig? Vel, la oss si at du er produksjonsleder hos trykkeriet ditt og du setter deg ned med en kopp kaffe for å se på jobbene denne morgenen. Før 2013 ville du sortert etter bestillingsnummer, og kanskje etter hvem som er ansvarlig, og deretter jobbprioriteten. Nå kan du få de 3 aktuelle kolonnene til å vises samtidig.

Eller om du må vil vise planleggingen for dagen først etter avdeling, deretter etter kostnadssted og deretter ansvarlig og forfallsdato. Sortering på flere kolonner gir mulighet for en rask, enkel og komprimert oversikt.

Det finnes mange ulike varsjoner av kombinasjoner- her gir vi deg et siste eksempel. Du er produksjonsplanlegger og vil vurdere hvilke jobb som muligens kan kombineres. Du kan sortere etter maskin og forfallsdato selvfølgelig, men deretter begrense kriteriene for å inkludere arkstørrelse, lagertype og tykkelse, antall farger, etc. På den måten vises tydelige muligheter som du kanskje ellers ville oversett.

Det er mange tilfeller hvor sortering på flere felt kan være ganske nyttig. Gi det et forsøk!

I skjermbildene nedenfor viser de røde boksene hvilke kolonner som er valgt for sortering. Bare hold nede skift-tasten og klikk for å sortere på flere kolonneoverskrifter. Klikk skjermbildene for større visning.